2021-04-20 07:55Pressmeddelande

Sommarens upplaga av Partille Cup ställs in.

Sommarens upplaga av Partille Cup ställs in och kommer inte att äga rum som planerat 5 – 10 juli. Detta beslöts officiellt av Partille Cups ledning under måndagen den 19 april.

Partille Cup har gjort en samlad bedömning av läget som påverkas av spridningen av Covid-19 och de restriktioner i samhället som pandemin innebär. Med den information vi får om situationen ser vi inte att läget kan garanteras vara tillräckligt förändrat i början av juli. 

Trots den rådande pandemin har det funnits förhoppningar om att kunna genomföra ett Partille Cup i år – om än i mindre format än vanligt. Det har varit såväl vår som våra deltagares önskan att genomföra turneringen, samtidigt som hälsa och säkerhet alltid varit vår högsta prioritet i arbetet. 

- Det är med tungt hjärta vi måste meddela att Partille Cup inte kan äga rum i år.  Och det var säkert väntat, något annat hade varit orealistiskt med tanke på de förutsättningar som råder. Men vi har länge haft hoppet och det känns tomt och trist att behöva ta beslutet att ställa in, säger Fredrik Andersson, Generalsekreterare för Partille Cup. 

Partille Cup är världens största handbollsturnering för ungdomar där vi år 2019 hade över 1 400 lag fördelat på 24 000 deltagare från 50 länder. Därför är Partille Cup en mycket uppskattad mötesplats för unga människor från hela världen. Behovet av den typen av möten och upplevelser som vi möjliggör är viktiga för unga, och vi förstår den besvikelse som många känner nu när evenemanget ställs in. Partille Cup kommer tillbaks, och vi ser verkligen fram emot att kunna bjuda in världen till Göteborg igen.

Vi skickar idag ut information till alla anmälda lag med detaljer angående avgifter. Anmälda lag kan välja om de vill flytta över avgiften till nästa års turnering eller om de vill få avgifterna återbetalda.


Om Partille Cup - A World of Handball for 50 Years

Partille Cup is the world's largest and most international handball tournament for youngsters, and is one of Sweden's largest annual events.

Kontaktpersoner

Fredrik Andersson
General Secretary
Fredrik Andersson