2022-07-05 20:02Pressmeddelande

Efterlängtat Partille Cup invigdes till ungdomarnas jubel

Partille Cup är tillbaka. Inför över 10000 ungdomar invigdes världens största ungdomsturnering på Scandinavium i kväll.
– Fantastiskt att det är i gång. Vi lämnar den här dagen med en underbart genomförd öppningsceremoni, säger Fredrik Andersson, generalsekreterare för Partille Cup.
 
Senast det hölls en invigning var 2019. Därefter har Partille Cup, under pandemiåren 2020 och 2021, ställts in. 
I år var det äntligen dags igen – och det syntes att längtan varit lång bland världens handbollsungdomar. Efter en glädjefylld dag med matcher på ett fullt Heden, kulminerade den första dagen i Partille Cup med invigningen på Scandinavium på tisdagskvällen.
– Det är ju något extraordinärt med att Partille Cup har ställts in. Två gånger dessutom. Det vi såg i dag var hur efterlängtat det var, från såväl de som deltog i invigningen som från de som fick uppleva den från läktaren, säger Fredrik Andersson.
 
Genom hela invigningsceremonin lyftes kampanjen Celebrate the Game. Med Celebrate the Game hyllas alla i och runt handbollen – en kampanj för allas trevnad på och vid sidan av planen. 
– Kul att se att det blev en sådan uppslutning. Det är som att allt släppte. I år var inget annat än succé. Om det ens räcker för att beskriva känslan just nu, säger Fredrik Andersson.
 
Trots att Partille Cup har spelats över hela tisdagen är invigningen en formell början av turneringen. Enligt cupgeneralen är det ett efterlängtat tillfälle där ceremonin betyder mer än vad det har gjort i andra upplagor av turneringen.
– Det är den här stunden som vi har väntat på i tre år. Det är det här med att få vara tillsammans igen. Just nu känns det som att pandemin aldrig har varit, nu känns allt som det ska igen.


Om Partille World Cup

Partille Cup is the world's largest and most international youth handball tournament and is one of Sweden's largest annual events. The tournament has been played since 1970 and celebrated its 50th anniversary in 2019. Each year around 1400 teams from 50 nations participate. Around 60 percent of the teams are from outside Sweden and there are more girls than boys playing. Since the start in 1970, 530000 participants have come to Gothenburg and every year not only new stars are born, but also many lifelong friendships are made.


Kontaktpersoner

Fredrik Andersson
General Secretary
Fredrik Andersson